تحصيل در دانشگاه های آلمان

آلمان کشوری جذاب برای ادامه تحصیل دانشجویان است، زیرا علاوه بر داشتن سیستم آموزشی قوی و شرایط اجتماعی مناسب و اقتصادی قدرتمند، امکان تحصیل رایگان به زبان آلمانی و تحصیل به زبان انگلیسی را برای دانشجویان خارجی فراهم می کند.دانشجویان دارای دیپلم عموماً بعد از گذراندن یکسال کالج وارد دانشگاه های آلمان شده و پس از فارغ التحصیلی مدرک بین المللی بسیار معتبری اخذ می کنند، از طرف دیگر دانشجویان بعد از اتمام تحصیل اجازه کار در آلمان را خواهند داشت.

ارزیابی رایگان با ما تماس بگیرید
تحصيل در دانشگاه های آلمان

تحصيل در دانشگاه های آلمان

آلمان کشوری جذاب برای ادامه تحصیل دانشجویان است، زیرا علاوه بر داشتن سیستم آموزشی قوی و شرایط اجتماعی مناسب و اقتصادی قدرتمند، امکان تحصیل رایگان به زبان آلمانی و تحصیل به زبان انگلیسی را برای دانشجویان خارجی فراهم می کند.دانشجویان دارای دیپلم عموماً بعد از گذراندن یکسال کالج وارد دانشگاه های آلمان شده و پس از فارغ التحصیلی مدرک بین المللی بسیار معتبری اخذ می کنند، از طرف دیگر دانشجویان بعد از اتمام تحصیل اجازه کار در آلمان را خواهند داشت.

تحصيل در دانشگاه های آلمان

آلمان یکی از کشورهای پیشرفته اروپای غربی با اقتصادی بسیار قوی است. رفاه اجتماعی بالا، کیفیت بالای آموزشی، نظام آموزشی رایگان و دارا بودن بهترین دانشگاه های معتبر جهان این کشور را به یکی از پرطرفدارترین مقاصد مهاجرت تحصیلی اروپا تبدیل کرده است.

کشور آلمان با بیش از ۴۰۰ مرکز آموزش عالی یکی از قطب‌های علمی جهان و مقصدی مطمئن برای اخذ پذیرش تحصیلی است. کمبود نیروی متخصص و جوان باعث شده تا آلمان ضمن ایجاد شرایط تحصیلی مناسب و رایگان برای دانشجویان بین المللی، امکان اشتغال پس از تحصیل و اخذ اقامت این کشور را برای مهاجران ایجاد کند.

دانشگاه های آلمان در سطح جهان ممتاز بوده و اعتبار علمی‌ بالایی دارند. کشور آلمان، عضو پیمان شینگن است و به دلیل امکان تحصیل به زبان انگلیسی، فارغ‌التحصیلان دانشگاه ها می‌توانند به راحتی وارد بازارهای کار جهانی شوند و آینده درخشانی برای خود رقم بزنند.

کشور آلمان مانند تمام کشورهای جهان دارای دو نوع دانشگاه دولتی و خصوصی است و هزینه تحصیل در دانشگاه های فدرال به زبان آلمانی رایگان محسوب می شود.

در بین دانشگاه‌های برتر آلمان، دانشگاه فنی مونیخ رتبه‌ ۵۰ جهانی، دانشگاه‌ هایلدبرگ رتبه‌ ۶۳ جهانی و دانشگاه مونیخ رتبه‌ ۶۴ جهانی را به خود اختصاص داده‌اند، این کشور توسعه علم را از اولویت های اصلی خود قرار داده و  براین مبنا، حمایت های گسترده ای از آموزش و ترویج دانش می نماید.

مزایای تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان مزایای بسیاری برای دانشجویان بین المللی داشته که از جمله آنها می توان به این امتیازات اشاره کرد :

 

  • امکان تحصیل رایگان.
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی در مقاطع ارشد و دکتری.
  • اعطای اقامت 18 ماهه پس از فارغ التحصیلی جهت کاریابی و اخذ ویزای کاری.
  • امکان اقامت دائم با اشتغال بعد از پایان تحصیلات.
  • امکان اشتغال در حین تحصیل (کار پاره وقت).
  • اخذ ویزا برای اعضای خانواده و دریافت مجوز کار برای آنها.
  • امکان تردد بین کشورهای حوزه شینگن بدون نیاز به ویزا.
  • تنوع رشته‌های تحصیلی (هنر، مهندسی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و…).

مدت زمان مقاطع تحصیلی در آلمان

تحصیلات دانشگاهی در کشور پیشرفته آلمان شامل مقاطع لیسانس، فوق لیسانس، دکتری و فوق دکتری است که مدت زمان هر کدام به ترتیب زیر است:

 

  • دوره کارشناسی (Bachelor) آلمان: بین 6 تا 8 ترم (3.5 تا 4 سال).
  •  دوره ارشد (Master) آلمان: بین 3 تا 4 ترم (1.5 تا 2 سال).
  •  مقطع دکتری (PhD) آلمان: بین 3 الی 6 سال.
  • دوره های آوسبیلدونگ (Ausbildung) آلمان: بین 3 تا 4 سال.

شرایط تحصیل در آلمان

ورود به دانشگاه های آلمان نیازمند گذراندن 13 سال تحصیل در مقطع دیپلم است. ایجاد کالج یا Studienkolleg در آلمان پلی در واقع به منظور تطبیق دیپلم سایر کشورها با نظام تحصیلی آلمان است و دانشجویان خارجی می بایست قبل از ورود به دانشگاه‌های این کشور ابتدا به کالج بروند. تحصیل در  کالج‌ های آلمان رایگان بوده و شرکت در دوره یکساله کالج، باعث آشنایی دانشجو با زبان آلمانی و دروس پایه مورد نیاز برای رشته تحصیلی دانشگاهی می شود.

دانشجویان برای پذیرش در کالج  باید اصل و ترجمه مدارک خود را برای دانشگاه کالج موردنظر ارسال کنند؛ در هنگام تحصیل در کالج مجاز به کار نیستید اما کار در تعطیلی بین دو ترم بلامانع است و براین مبنا باید استطاعت مالی برای پرداخت هزینه های خود را بصورت دانشجوی تمام وقت داشته باشید.

برای ورود به کالج های آلمان باید نامه پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی آلمان داشته و در آزمون ورودی  (Aufnahmeprüfung) نمره قبولی گرفت. تسلط به زبان آلمانی در حد B1 و یا B2، و دروس پایه (ریاضیات و فیزیک و …) از جمله موارد آزمون است. آزمون Feststellungsprüfung  نیز در هنگام فارغ التحصیلی از کالج اخذ می شود.

مراکز آموزش عالی مختلفی در آلمان وجود دارد که برای تحصیل می توان آنها را انتخاب کرد. دانشگاه های عمومی (Universität)،  فنی (Technische Universität) ، دانشگاه‌های علمی کاربردی (Fachhochschule) و مراکز آموزش عالی رشته‌های هنر  و …که هرکدام شرای خاص خود را می طلبند که از طریق مکاتبه و مراجعه به وبسایت آنها می توان از جزئیاتشان با خبر شد.

به طور کلی برای تحصیل در دانشگاه های آلمان می بایست ضمن اخذ ویزای تحصیلی، پذیرش دانشگاه مورد نظر را کسب کرد. علاوه بر گواهینامه تحصیلات دبیرستان، برخی از دانشگاه ها آزمون ورودی دارند . تسلط به زبان آلمانی در حد A2 و B1  برای بعضی مراکز آموزشی مورد نیاز است اما برای تحصیل به زبان انگلیسی نیازی به این مهارت نیست. برای اثبات تمکن مالی نیز باید ثابت کنید که پول کافی برای تأمین هزینه زندگی خود دارید. مقدار تمکن مالی آلمان به‌ازای یک سال، ۱۰۳۳۲ یورو است.

یکی از دیگر از شرایط موردنیاز شرکت در آزمون TestAS است. این آزمون، یک روش استاندارد برای مقایسه استعداد تحصیلی متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های آلمان است که به دو زبان آلمانی و انگلیسی برگزار می‌شود. با استفاده از این آزمون، می‌توانید به طور واقعی شانس خود را برای اتمام موفقیت‌آمیز دوره تحصیلات خود در یک دانشگاه در آلمان، ارزیابی کنید. همچنین دارا بودن بیمه درمانی در هنگام ثبت‌نام در دانشگاه و درخواست ویزا، الزامی است.

مدارک لازم برای تحصیل در دانشگاه های آلمان

تحصیل در آلمان نیازمند ارائه مدارک و مستنداتی است که باید در گردآوری آنها دقت زیادی داشت. گام اول اخذ پذیرش در دانشگاه و گام دوم اخذ ویزای تحصیلی برای ورود به این کشور است. برای اخذ پذیرش این امکان وجود دارد که هر دانشگاهی مدارک موردنظر خود را از متقاضی طلب کند که باید جزئیات آن را بررسی کنید.

  • مدارک سوابق تحصیلی.
  • مدارک شناسایی و هویتی.
  • پاسپورت معتبر.
  • مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی مود نیاز دانشگاه.
  • نامه پذیرش از دانشگاه یا موسسه آموزشی در آلمان.
  • توصیه نامه.
  • اثبات استطاعت مالی.
  • بیمه دانشجویی.
  • دو قطعه عکس.
  • نامه تاییدیه استاد سوپروایزر (در مقطع دکتری).

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان شامل بندهای زیر است:

  • اسناد تأییدیه پذیرش از دانشگاه
  • مدارک تحصیلی
  • انگیزه نامه

باید در این نامه به طور روشن انگیزه و هدف خود را از تحصیل در دانشگاه مورد نظرتان توضیح دهید.

  •    اثبات مهارت های زبان

در صورتی که زبان تحصیل شما آلمانی است باید مدرک زبان آلمانی ارائه دهید و یا مدارک ثبت نام در کورس زبان آلمانی در کشور آلمان را نشان دهید.

  • بیمه درمانی
  •  ثبات تمکن مالی

اعتباری در حدود 10هزار یورو در حساب بانکی دانشجو برای هزینه های یک سال زندگی در آلمان

دانشگاه ها و کالج های آلمان

مراکز آموزش عالی در آلمان را می‌توان به موارد زیر تقسیم بندی کرد:

  • دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی عمومی Universitäten
  • دانشگاه‌های فنی Technische Hochschulen/Technische Universitäten
  • دانشگاه‌های آموزشی Pädagogische Hochschulen
  • دانشکده‌های الهیات
  • دانشگاه‌های علوم کاربردی Fachhochschulen
  • دانشکده‌های هنر و موسیقی
  • مؤسسات آموزش عالی نیروهای مسلح فدرال
  • مؤسسات آموزش عالی دوگانه (ارائه‌دهنده دو رشته و مطالعات تحصیلی در مقطع کارشناسی) Berufsakademie

مؤسسات آموزشی ادامه تحصیلات حرفه‌ای Fachschulen و Fachakademien در برلین که براساس طبقه‌بندی استاندارد و بین‌المللی آموزش ISCED ، مدرک دریافتی از این مؤسسات معادل با مقطع کارشناسی سایر دانشگاه‌ها است.

دانشگاه های رایگان آلمان

کشور آلمان سیستم آموزشی بسیار قوی و دانشگاه های معتبر بسیاری را دارا است. هر یک از دانشگاه های آلمان شرایط خاصی را برای پذیرش نیاز دارند از جمله معدل بالا، تسلط به زبان آلمانی، رزومه قوی و … . امکان تحصیل رایگان در بسیاری از دانشگاه های آلمانی وجود داشته که در ادامه برخی از آنها را معرفی می کنیم:

 

 

    Ludwig Maximilian University, Munich

این دانشگاه سال  1472 در مونیخ تأسیس شده و به عنوان یکی از بزرگترین و برجسته ترین مراکز علمی پژوهشی در اروپا شناخته می شود. رشته های تحصیلی متنوعی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به دو زبان آلمانی و انگلیسی در این دانشگاه ارائه می شوند. علاوه بر تنوع رشته های دانشگاهی، دوره های زبان، برنامه های فرهنگی و اجتماعی نیز در این دانشگاه ارائه می شودکه هیچ شهریه ای برای دانشجویان ندارد.

سایت دانشگاه: www.en.uni-muenchen.de

 

    Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (Heidelberg University)

دانشگاه هایدلبرگ دولتی بوده و از قدیمی ترین دانشگاه های آلمان است. این دانشگاه در رتبه 72 رده بندی های جهان قرار داشته و به عنوان یک قطب علمی در سطح جهانی شناخته می شود و بسیاری از دانشمندان مشهور از جمله یازده برنده جایزه نوبل در آن مشغول به کار هستند. بیش از 150 برنامه تحصیلی در طیف گسترده ای از موضوعات مختلف از پزشکی گرفته تا رشته های حقوق، علوم انسانی، اقتصاد، علوم اجتماعی و علوم طبیعی در این دانشگاه ارائه می شود. زبان آلمانی زبان اصلی این مرکز بوده و تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی نیز تدریس می شود.

سایت دانشگاه: www.uni-heidelberg.de

 

    Humboldt University of Berlin

این دانشگاه از پرقدمت ترین مراکز علمی آلمان بوده و در سال 1810 در شهر برلین تأسیس شده است. شهریه تحصیلی برای دانشجویان داخلی و خارجی در این دانشگاه رایگان است و طیف گسترده ای از رشته های تحصیلی چون هنر و علوم انسانی تا رشته ‌های الهیات، فلسفه و پزشکی را تحت پوشش قرار می دهد. در رده بندی جهانی در رتبه 121 قرار دارد.

سایت دانشگاه: www.hu-berlin.de

 

    University of Hamburg

دانشگاه هامبورگ بزرگترین دانشگاه آموزشی و تحقیقاتی در شمال آلمان به شمار می آید و برنامه های آموزشی این دانشگاه شامل ۲۲۵ رشته در زیر شاخه های رشته های حقوق، مدیریت، تجارت، پزشکی، آموزش، روانشناسی، علوم انسانی، ریاضیات، انفورماتیک، اقتصاد و علوم اجتماعی است.

دانشگاه هامبورگ در شمال آلمان واقع شده است که در سال 1919 میلادی تأسیس شد و بر اساس رتبه بندی جهانی در رتبه 232 قرار دارد.

سایت دانشگاه:  www.uni-hamburg.de

 

    University of Stuttgart

دانشگاه اشتوتگارت در سال 1829 تأسیس شده است و برنامه هایی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می دهد. در رده بندی جهانی این دانشگاه رتبه 263 را به خود اختصاص داده است و در رشته های مهندسی، فناوری و علوم طبیعی شهرت جهانی دارد. هزینه تحصیل در این دانشگاه نیز رایگان است.

سایت دانشگاه: www.uni-stuttgart.de

مدارک لازم برای تحصیل در دانشگاه های آلمان

  • ترجمه مدرک ديپلم و ريزنمرات آن.
  • ترجمه مدرک پيش‌دانشگاهی و ريزنمرات آن.
  • ارائه گواهی تمکن مالی.
  • کپی پاسپور.
  • CV یا رزومه.
  • انگیزه‌نامه به زبان آلمانی.
  • گواهی زبان آلمانی یا انگلیسی.
  • گواهی قبولی در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های آلمان.
  • ترجمه گواهی پایان دوره دیپلم و ریزنمرات آن.
  • ترجمه گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی و ریزنمرات آن.
  • ترجمه مدرک فوق دیپلم و ریزنمرات آن در صورت وجود.
  • ترجمه مدرک لیسانس و ریزنمرات آن.
  • کپی پاسپورت.
  • گواهی زبان آلمانی حداقل سطح B2 (در صورت تحصیل به زبان آلمانی).
  • مدرک تافل یا آیلتس (در صورت تحصیل به زبان انگلیسی).
  • رزومه‌ تحصیلی.
  • انگیزه‌نامه.
  • ارائه گواهی تمکن مالی.

هزینه‌ تحصیل در دانشگاه های آلمان

هزینه‌های تحصیل در آلمان به دلیل حمایت های مالی عالی دولت از مراکز آموزشی بسیار مناسب و حتی رایگان است.

به طور مثال هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان برای دانشجویان بین‌المللی در حدود ۱۵۰۰ یورو در نیم سال تحصیلی است اما این مبلغ برای دانشگاه‌های خصوصی متفاوت و بالا در حدود 30هزار یورو در سال خواهد بود اما با این وجود هنوز هم هزینه تحصیل شما مناسب تر از بسیاری دانشگاه های خصوصی دنیاست.

نام دانشگاهشهریه
کالج بارد برلین۲۱،۴۳۹ تا ۳۰,۱۴۹ یورو (بسته به خدمات دریافتی)
دانشگاه علمی کاربردی۹،۸۰۰ یورو
EBC Hochschule۱۰،۰۰۰ یورو
Friedensau Adventist۳۵۰۰ یورو (با محدوده ۱۲۰۰ یورو تا ۴۹۰۰ یورو)
دانشکده بازرگانی GISMA۲۰،۰۰۰ یورو (با محدوده ۳۰۰۰ تا ۳۳،۰۰۰ یورو)
مدرسه حکمرانی هرتی۳۴۵۰۰ یورو (فقط دوره‌های تحصیلات تکمیلی را ارائه می‌دهد)
مدرسه بازرگانی مونیخ۳۶۰۰۰ یورو
SRH Hochschule Berlin۱۰،۰۰۰ یورو
WHU – دانشکده مدیریت  Otto Beisheim۱۵۰۰۰ یورو
دانشگاه علمی کاربردی اروپا۱۴۰۰ یورو

کار دانشجویی در آلمان

دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا در حین تحصیل می توانند ۱۲۰ روز در سال بصورت تمام وقت کار کنند. اما در ایام تعطیلات بین دو ترم، محدودیتی ندارد.

حداقل دستمزد دانشجوها در آلمان بر اساس قانون، در حدود ساعتی 9 یورو ( و حداکثر20 یورو) است و بنابراین با کار دو روز در هفته دانشجو از عهده تمامی هزینه های زندگی خود بر می آید. آشنایی با زبان آلمانی حداقل در سطح B1 نقش مهمی ‌در گرفتن کار دانشجویی دارد.

سوالات متداول

آیا تحصیل در آلمان رایگان است؟

بله. برای تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان نیازی به پرداخت شهریه ندارید و تنها سالیانه مبلغ کمی برای هزینه های ثبت نام می پردازید.

5/5 - (1 امتیاز)

نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان چگونه است؟

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان  باید در قدم اول، دانشگاه هایی که رشته دلخواهتان را ارائه می دهند پیدا نمایید . قدم بعدی آگاهی از شرایط پذیرش و مکاتبه با دانشگاه مورد نظر است. با ارسال رزومه و مدارک خود برای دانشگاه می توانید شانس خود ا امتحان کنید و در صورتی که رزومه قوی داشته باشید می توانید از دانشگاه پذیرش دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

انگیزه‌ نامه (SOP) چگونه نوشته می شود؟

این نامه انگیزه شما را برای تحصیل در کشور آلمان نشان می‌دهد. نوشتن انگیزه نامه (SOP) ساده بوده اما نگارش دقیق و صحیح آن بسیار مهم است.

دانشجو برای نوشتن انگیزه‌ نامه باید توضیح دهد که چرا آلمان را برای تحصیل برگزیده است،  چرا آن دانشگاه (دانشگاه مورد نظر) را انتخاب کرده است، چرا این رشته تحصیلی (رشته تحصیلی مورد نظر) را انتخاب کرده است، چه هدفی را از تحصیل در این رشته دانشگاهی دنبال می کند و برای آینده چه برنامه ای دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

آزمون DSH وTestDaF چه تفاوتی با هم دارند؟

TestDaF مانند آزمون IELTS زبان انگلیسی، یک آزمون استاندارد بین المللی است که در یک روز مشخص در سراسر دنیا برگزار می شود . اما آزمون DSH مربوط به کشور آلمان بوده و به طور استاندارد توسط دانشگاه های آلمان برگزار می شود اما از نظر دشواری برای هر دانشگاه متفاوت است .

5/5 - (1 امتیاز)

شرایط تحصیل در رشته پزشکی در آلمان چگونه است؟

دانشجو برای تحصیل در رشته پزشکی باید در سال های تحصیلی 11 و 12 معدلی بالا (در حدود بالای 18) داشته باشد . همچنین باید در یکی از رشته های پزشکی کارشناسی مانند رشته زیست یا شیمی دوره های کارشناسی قبول شده باشد. داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل B1 یا B2 نیز از دیگر مدارک مورد نیاز است .با داشتن این مدارک برای فرد پذیرش M-course در کالج گرفته می شود و فرد به مدت یک سال در کالج تحصیل می نماید . بعد از آن در آزمون رشته پزشکی شرکت خواهد کرد و در صورت کسب حد نصاب لازم و قبولی وارد رشته پزشکی خواهد شد. البته برخی از دانشگاه ها قبولی درآزمون Medizinertest را نیز مدنظر می گیرند.

5/5 - (1 امتیاز)

کارت دانشجویی آلمان چه مزایایی دارد؟

کارت دانشجویی در آلمان، شامل امکانات و تخفیفات بسیاری است. از این رو دانشجو باید همواره کارت دانشجویی خود را همراه داشته باشد. برخی از دانشگاه‌های آلمان کارت‌هایی را ارائه می‌دهند که با استفاده از آن می‌توانید از حمل و نقل عمومی‌ درون ‌شهری به صورت رایگان استفاده کنید. و یا برای بازدید از مکان‌های گردشگری و تفریحات مختلف با استفاده از کارت دانشجویی تخفیف‌هایی دریافت کنید. همچنین برخی از رستوران‌ها و فروشگاه‌ها برای دانشجویان تخفیف‌های خوبی قائل می شوند.

5/5 - (1 امتیاز)

شرایط اشتغال به کار بعد از فارق التحصیلی در آلمان چگونه است؟

پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه های آلمان، دانشجو  18 ماه فرصت داشته تا در کشور آلمان به جستجوی کار مرتبط و مناسب خود بپردازد. در صورتی که در شغلی مناسب استخدام شوید می توانید اقامت خود را به نوع کاری تغییر دهید. پس از گذشت حدود 3 سال می توانید اقامت دائمی گرفته و بعد از گذشت 5 سال شهروند آلمان شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

چطور می توان در دانشگاه های آلمان بورسیه شد؟

هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان ات با این حال امکان بورسیه تحصیلی معمولاً در مقطع دکترا وجود دارد. دانشجو باید برای دریافت بورسیه رزومه ای قوی شامل مدرک زبان با نمره بالا، مقالات چاپ شده در مجلات علمی بین المللی، معدل بالا و … داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

فرم ارزیابی

با پر کردن فرم ارزیابی، به ما این فرصت را می دهید که به طور رایگان شرایط شما را بررسی کنیم و بهترین راه حل مهاجرتی را برای شما پیدا کنیم. کارشناسان ما در کمتر از ۲۴ ساعت با شما تماس می گیرند. در بخشی از این فرم دربارهٔ میزان دارایی‌های شما سوال می‌شود. لطفاً دقت کنید که قرار نیست شما کل دارایی‌های خود را به کانادا بیاورید. در بعضی از برنامه‌های مهاجرتی حتی آوردن بخشی از دارایی‌ها به کانادا هم الزامی نیست. بلکه دانستن این اطلاعات به ما کمک می‌کند که بتوانیم مناسب‌ترین برنامهٔ مهاجرتی را برای شما انتخاب کنیم. به همین دلیل، لطفاً این سوال را با دقت ویژه پاسخ بدهید.

5/5 - (1 امتیاز)
Notifications Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes