سیستم دسته‌بندی ملی مشاغل چیست؟

اکثر برنامه‌های مهاجرت اقتصادی کانادا، از جمله برنامه‌های سیستم اکسپرس انتری (که به افراد از طریق سیستم جامع رتبه بندی امتیاز می‌دهد)، از سیستم دسته‌بندی ملی مشاغل (NOC) برای ارزیابی سابقه کار، پیشنهادات شغلی و الزامات اشتغال استفاده می‌کنند. در این مطلب هر آنچه که باید در مورد طبقه‌بندی ملی مشاغل (NOC) و کد‌های مربوط به آن را بدانید را ارائه داده‌ایم.

 دسته‌بندی ملی مشاغل چیست؟

سیستم دسته بندی ملی شغلی پایگاه داده‌ای است که توسط دولت کانادا برای دسته بندی مشاغل مختلف در این کشور توسعه یافته است. این سیستم علاوه طبقه بندی مشاغل، اطلاعات مربوط به هر شغل (از جمله عناوین شغلی، شرح وظایف و مسئولیت‌های مربوط به شغل) را ارائه می دهد‌، و تعیین می‌کند که یک شخص برای فعالیت در شغل مشخصی باید چه دوره‌های آموزشی را تکمیل کرده باشد. پس از وارد شدن یک شغل در این دسته بندی (NOC)، کدی چهار رقمی به آن اختصاص داده می‌شود که کد سیستم دسته‌بندی ملی مشاغل یا کد NOC نام دارد. بسیاری از صنایع و سازمان‌های مختلف کانادایی از کدهای NOC استفاده می‌کنند. این کدها برای تعیین استراتژی‌های استخدام‌، انجام تحقیق و تحلیل و اهداف مهاجرت به کانادا کاربرد دارند.

سطوح تخصص در دسته‌بندی ملی مشاغل

برخی از برنامه‌های مهاجرتی کانادا بر مهاجران احتمالی تمرکز دارد که دارای سابقه کار با سطح تخصص مشخصی در دسته‌بندی ملی مشاغل هستند. به عنوان مثال‌، در هر سه برنامه مهاجرتی سیستم اکسپرس انتری (نیروی‌ کار متخصص فدرال، کلاس تجارت حرفه‌ای فدرال و رده تجربه کانادایی)‌، تنها متقاضیانی پذیرفته می‌شوند که دارای سابقه کار تخصص در شغل مشخصی هستند. اما سوال اینجاست که منظور از سابقه کار تخصصی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. در سیستم دسته‌بندی ملی، مشاغل مختلف دارای ۵ سطح تخصص هستند:
۱. سطح تخصص صفر:  
  • مشاغل تخصصی
  • مشاغل مدیریتی در تمامی بخش‌ها و صنایع
  • مثال: مدیران رستوران‌ها، مدیران بخش‌های مهندسی، مدیران اجرایی و غیره.
۲. سطح تخصص A :
  • مشاغل تخصصی
  • مشاغل حرفه‌ای که افراد معمولا برای فعالیت در آنها به مدارک دانشگاهی نیاز دارند.
  • مثال: دندان پزشک‌ها، معلمان، وکیلان و غیره.
۳. سطح تخصص B:
  • مشاغل تخصصی
  • مشاغل فنی که افراد برای فعالیت در آن‌ها به مدرک دیپلم، کالج یا گذراندن دوره‌های فنی و حرفه‌ای نیاز دارند.
  • مثال: آشپزها، لوله کش‌ها، برق‌کارها و غیره.
۴. سطح تخصص C:
  • مشاغل نیمه تخصصی (افرادی که این مشاغل را دارند، شرایط لازم برای شرکت در برنامه‌های نیروی کار متخصص را ندارند)
  • مشاغل نیمه تخصصی که افراد برای فعالیت در آن‌ها معمولا به تحصیلات متوسطه و تکمیل دوره‌های کارآموزی، نیاز دارد.
  • مثال: قصاب‌ها، خدمه رستوران‌ها، راننده‌های کامیون و غیره.
۵. سطح تخصص D:
  • مشاغلی که به تخصص پایینی نیاز دارند (افرادی که این مشاغل را دارند، شرایط لازم برای شرکت در برنامه‌های نیروی کار متخصص را ندارند)
  • مشاغل کارگری که معمولا افراد در حین کار در آنها آموزش‌های لازم را می‌بینند.
  • مثال: میوه‌ چین‌ها، خدمه مسئول امور نظافتی و غیره.
به این ترتیب، در مهاجرت به کانادا، منظور از سابقه کار تخصصی، داشتن سابقه در کاری است که در سطح تخصص صفر،‌A یا B قرار داشته باشد. این در حالی است که داشتن سابقه کار در سطوح تخصصی C و D، به عنوان سابقه کار تخصصی قلمداد نمی‌شود و افرادی که دارای سابقه کار در این سطوح هستند نمی‌توانند در برنامه‌های مهاجرتی نیروی کار متخصص شرکت کنند.

چطور کد و سطح تخصص خود را در دسته‌بندی ملی مشاغل پیدا کنیم؟

اداره مهاجرت کانادا (IRCC) ابزار آنلاینی را طراحی کرده است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانند به سادگی و در مدت زمان کوتاهی کد شغل مورد نظر خود را در سیستم دسته‌بندی ملی مشاغل پیدا کنند. با استفاده از این ابزار آنلاین، شما می‌توانید کد مورد نظر را با جستجوی عنوان شغل‌تان پیدا کنید. به این ترتیب نزدیک‌ترین پیشنهادات به شغل شما نمایش داده می‌شوند. هنگام انتخاب کد، حتما با جزئیات مهم آن توجه کنید و مطمئن شوید شرح وظایف و مسئولیت‌های کد با شغل شما همخوانی داشته باشد. اگر می خواهید از طریق برنامه‌های مهاجرتی نیروی کار متخصص (به خصوص در سیستم اکسپرس انتری) به کانادا مهاجرت کنید و اقامت دائم این کشور را بگیرید، باید از کارفرمای کنونی خود معرفی‌نامه دریافت کنید. افسر اداره مهاجرت، معرفی نامه شما را بررسی می‌کند تا مطمئن شود، شرح وظایف شما در سابقه کارتان مطابق با شرح وظایف ذکر شده در دسته‌بندی ملی مشاغل است. او همچنین، عنوان شغل، مرتبط بودن تحصیلات شما و دستمزد‌تان را بررسی می‌کند تا از معتبر بودن کد شغلی که در دسته‌بندی ملی مشاغل انتخاب کردید، مطمئن شود. اگر در این مورد نگران هستید و مطمئن نیستید که کد شغل خود را به درستی انتخاب کرده‌اید یا خیر، بهتر است حتما با یک مشاور متخصص در این زمینه صحبت کنید و پاسخ همه سوال‌های خود را به دست بیاورید.
Rate this post
مقالات مرتبط
Notifications Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes